Sastāvdaļas:
- 500 g graudainā biezpiena ar tauku saturu ne mazāk par 9%
- 500 ml trekna piena
- 50 g sviesta
- Puse tējkarotes sodas
- 1 ola
- Sāls pēc garšas
Pagatavošana:
Katliņā ielejiet pienu. Ieberiet tajā biezpienu un ar koka karoti visu pārmaisiet. Ļaujiet masai sākt vārīties un paturiet to uz uguns 10 – 15 minūtes.
Izklājiet vairākas marles slāņus, pārklājiet sietu un izlieciet tajā masu. Pagaidiet, kamēr viss serums notecēs.
Izkausējiet katliņā sviestu un iekuliet tajā olu, pievienojiet klāt sodu. Pagaidiet, kamēr ola sāk savilkties, tad lieciet klāt novārīto biezpienu.
Paturiet masu uz nelielas uguns, kādas piecas minūtes nemitīgi maisot. Kad siers būs kļuvis maigi dzeltenā krāsā, varat to ņemt nost no uguns.
Formu izklājiet ar marli un tajā ielieciet pagatavoto siera masu. Lieciet to ledusskapī, lai kārtīgi sacietē.
Labu apetīti!